Saturday, October 30, 2010

Al kisah 2

semalam...dapat berita member baik yang duduk kat perak meninggal dunia.....dapat berita tu malam..nak pergi jauh plak rasanya..pastu tanya punya tanya, jenazah dibawak balik ke rawang...so pepagi lagi aku p ke rawang naik motor...first time kot aku kluar rumah naik motor sejauh tu...tapi sebab member baik punye pasal...aku tahan jugak untuk tengok jenazah die untuk kali yang terakhir...nak cakap sedih tu memang la kan...tapi kalo fikir balik...tu semua fitrah alam...nangis kluar air mata darah sekali pon..yang pergi tetap pergi jugak....so, tengah hari tu..jenazah dibawak ke masjid untuk disolatkan selepas solat jumaat...sayu je tengok wajah die semalam...member baik dah pergi untuk selama lamanya...xpela...tu semua takdir.... waris dia bagitau yang arwah nie kemalangan motosikal kat kampar...eksiden dengan kereta...arwah meninggal time dibawak ke hospital...hurm.....yang pergi tetap pergi...lepas selesai semua urusan kat sana...dalam kul 3 lebih mcm tu..aku pon bertolak balik.....sampai2 rumah je...trus tertidur..huhuhu..letih...tapi tu la...time odw balik n pergi ke rumah arwah tu...asyik dok fikir pasal die je.....last2 kluar gak air mata nie....huhuhu....sebak jugak la...tapi sekejap je....huhuhu...xpela...semoga die ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman... Al fatihah..


malam tadi lepas solat...dapat plak 1 mesej dari akak angkat.....die bgtau yang kepala die akan dioperate pada hari isnin nie sebab barah otak...aritu die dah bagitau yang die kene barah otak...tapi tak tau bile nak operate...then semalam lepas akak bgtau...aku tengok calendar...hari isnin nie bersamaan 1 nov... 1 nov tu besday akak......hurm.....lepas dapat msj tu..aku trus solat hajat supaya semua akan selamat......n aku harapkan semua berjalan dengan lancar la.... huhuhu...


tak tau nak taip ape lagi....mood blur..huhuhu

8 comments:

.yueyue stroberi. said...

innalillah......
al-fatihah utk arwah...

bnykkan bdoa ye utk akak angkat tu...insyaAllah...ewytg gonna b fine..

anak merdeka said...

erm.....tadi Dr dah masuk bilik die untuk tanda tempat untuk dibedah esok..kul 5.30 pagi masuk dewan bedah n kalo semua berjalan lancar... dalam 5 ke 6 jam selesai la surgery tu

.yueyue stroberi. said...

owh ye ke?....insyaAllah segalanya bjalan lancar.,,bnykkan bdoa.. :)

anak merdeka said...

ermm..tadi dah buat solat hajat..hurm...harap2 semua ok...

.yueyue stroberi. said...

insyaAllah...
tawakal yep.. :)

anak merdeka said...

n u know what...arini bufday die...huhuhu

.yueyue stroberi. said...

ouh..sorry..
apepon..smpikan salam ye..
selamat ulang tahun..may Allah bless her..sy doakan smoga operation dia smooth je..n cpt baik...amin..

anak merdeka said...

harap2 macam tu la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...