Monday, October 11, 2010

::::Alkisah ::::

Al kisah maka tersebutlah kisah taiyib...sang kancil datang beramai-ramai  mengadap ke bawah duli maha mulia sultan firaun....wakakaka




sebenarnya tu bukan la cite sebenar tajuk kat atas tu...al kisah sebenarnya camni...hurm..cmne nak mula ek.... sebenarnya camni...2 hari lepas iaitu pada hari sabtu aku bawak la motor pi ronda2 sampai ke sepang... dalam perjalanan balik tu..dengan penuh selambanya aku potong kete kat double line... aku tak sedar yang kat belakang aku tu ade peronda...ape lagi..kene berenti tepi la jawabnya...aku dengan muka penuh redha tunggu polis tu datang kat aku....huhuhu..dalam hati sure aku kene saman nie....cam biasa la, die mintak lesen aku....nak dijadikan cite...rupa2nya lesen aku tu dah mati 5 bulan....pergh mantap...memula tu aku tak tau yang lesen tu dah mati...then bile polis tu cakap lesen aku dah mati... mula2 aku tak percaya..bile tengok, ya Allah memang dah mati 5 bulan....huhuhu..apelagi dengan selambanya aku cakap dengan anggota tu...apelagi bang, saman la....huhuhu.. 


polis tu plak tanye aku...awak polis ke saya yang polis nie? hahaha.....lepas tu, die keliling motor aku... die belek2 motor aku tu...lepas die puas belek motor aku tu..die pon panggil aku pegi ke kete peronda...aku ingatkan die nak saman..rupa2nya die nak tanya aku kat mana tempat aku selalu main paintball.....hahaha...sebabnya time tu aku pakai baju paintball..die minat gak nak main..so aku cite la kat die dari A sampai Z...tapi dalam hati aku time tu still kata nie mesti kene saman... 


tapi lepas tu die cakap takpe la dik..awak boleh jalan....aku plak yang tercengang..haha..lepas tu aku tanye..nie kira tak kene saman la ye...haha..die cakap..haah..malas nak menulis petang2 nie....huhuhu..aku pon apelagi..terus ucap terima kasih kat die......die pon ucapkan terima kasih jugak kat aku...aku jadi lagi pelik... aku tanye kenapa? die cakap tu terima kasih sebab tolong alihkan kayu yang melintang jalan aritu n tolong bagitau saya yang pintu kete saya tak tutup rapat aritu...huhuhu


baru aku ingat die tu lelaki yang bawak kete Myvi hitam...time tu pintu kete die tutup tak rapat n kat kerusi belakang tu ada akan die yang kecik...time tu aku tengah naik motor so die tak sempat nak ucapkan terima kasih...pasal kayu tu plak, aku naik motor pagi nak pegi beli surat khabar....time jalan2 tu aku nampak ade kayu besar rentang jalan...so aku pon berentikan la motor kat tepi untuk alihkan kayu tu......aku tak tau pon yang tindakan aku tu die tengah tengok...huhuhu.....


so member2...moral of the story...


1. jangan memotong kat double line..bahaya woo
2. sentiasa tengok lesen korang tu...jangan jadi macam aku...huhu..wat malu je
3. tak rugi tolong orang sebenarnya....




tu satu cite...cite kedua plak...sejak sabtu tu jugak aku kene serang cirit birit....huhuhu..dah tak larat nak p toilet.. nak buat keje pon tak boleh..asyik nak ke toilet je...hurm... ape yang aku makan sampai cirit birit pon aku tak tau...huhuhu.....aku nie memang suka makan pon...ape yang aku boleh buat ialah bersabar n standby untuk ke toilet...hahaha...


erm...aku dah malas nak mengarut...dah pukul 12 pon...time untuk tido...hehehe..selamat malam semua..

4 comments:

.yueyue stroberi. said...

ermmm tak kena saman?...hahaha
nasib baek je tuh...
teringat kisah abg polis yg mggatal dulu...huuuu~

kes cirit birit..haha spatutnye awek hang 'ciksu' anta msg kt hang...b'bunyik cmni..
'dear..be strong n there..i'll support u...bla bla bla..' hee

p/s : mcm cite how i met your mother...stiap kali hubby dia masuk toilet..wife dia akan msg bg kata2 semangat...sweet kan?heeee

anak merdeka said...

tu la pasal....terkejut gak sebab tak kene saman...maybe mood polis tu baik kot aritu....

hahaha...kalo la sukhoi bleh wat mcm tu...mmg best arr...salah makan rasanya...

aNi MuSiCa said...

buat baik di blaas baik... tgk? smpai polis still ingat tu... hehe.. len kali jgn potong double line.. ingat! ;)

anak merdeka said...

hehehe....tu arr....afiq pon dah tak ingat pasal tu...syukur sangat2...tak rugi buat baik dgn orang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...