Monday, November 15, 2010

Post Teknik untuk Top-Up Prepaid RM10 tapi macam RM100 (Maxis jer)



org kata pkai line lg save dr d prepaid..
tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan
tak kira la kalau korang bergayut brape lama skalipun,
hantar brape juta sms skalipun..

mungkin rezeki aku aritu, pegi la jumpa makcik bau2 bacang ngan aku kat Sg. Petani, dia ajar camner nk crossing account...

coz dia keje kt bahagian System Development Maxis.
kekadang aku tolong gak memember terdekat top up,
tapi amik untung sket aar..


Ok, secara simple nya aku terangkan kat korang,
tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor,
coz system akan auto detect & batal nombor h/p korang.

timing nya, korg boleh top-up pertengahan ujung bulan between 25hb ke atas dlm kul 3am ke atas sebab dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loop holes untuk buat keja nih...

cecaranya...

1) beli topup RM 10...gesek & ready.

2)korg type <**REC 10 > , then send to 09901

3) tunggu reply, kat skrin akan kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.

4)pastu korg type <**REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902

5)pastu diaorang akn reply "insert your top-up number", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya ;

01234567891023> send to 09903

6)tak lama pastu diorg akn reply ; (highlight ngan cursor bawah ni)

"tengkorak kau berjambul.. ingat ni company opah kau yg punya?

masuk toilet pun kene bayar 20sen, ni kau nk top-up 10 hengget nk pkai seumur idup plak!!

bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu...kecik ati aku...

kadang2 diorg reply lebih 'kesat' drpd di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb.. dahla, sedih ni...

pi sambung buat keje...selamat maju jaya..

2 comments:

Kelly Chantek said...

kau mmg bagus fiq!!!

ces!!! penat den baca... :P

anak merdeka said...

kehkehkeh....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...